Vika Strand

Vika Strand

Upptäck området kring Värnamo

Huset och omgivningarna passar dig oavsett om du kommer hit för att koppla av med nära och kära eller om du anordnarkonferens för företaget. Närmaste mataffär & pizzera hittar du i Bor, ca 2 km bort. Närmaste stad är Värnamo och dit är ca 15 km.

Natur & aktivitet

Rusarebo löväng

Naturreservatet som ligger precis nästgårds där midsommarblomster, gullviva och blåsippa står i backarna.

Hindsen sjön

Hindsen är en popular badsjö med klart källvatten och här simmar även abborre, gädda, sik och sutare. Glöm inte köpa fiskekort.

Isaberg

Upplevelserna avlöser varandra på Äventyrsberget! Och njut av en god meny på Restaurang Höganloft!

Golf

På andra sidan sjön ligger en 27-håls golfbana som av många anses vara en av Sveriges mest natursköna.

High Chaparall

Har du barn så är västernstaden High Chaparral, ca 45 km härifrån, en skjutglad upplevelse som ni inte får missa.

Apladalen

Fika i den privat drivna Kaffestugan, köpa konst och hantverk i Marknadsstugan, besöka Värnamos finaste lekplats, hälsa på djuren eller bara vara i den vackra naturen.

Store Mosse nationalpark

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Shopping, Restaurang, Musuem

Restauranger i Värnamo

Här hittar du trevliga och mysiga restauranger i stor variation. Du kan fresta smaklökarna med allt från tapas till mat med lokala småländska smaker.

Shopping i Värnamo

Shoppingmöjligheter finns det gott om. Shoppa i stan utmed Storgatsbacken, i en av galleriorna eller ta dig ut till orterna runt om i Värnamo och hitta roliga och mysiga butiker.

Gummifabriken Värnamo

Här finns att göra för barn, unga & vuxna. Biograf, café & restaurang, bibliotek, konferens, företagshotell, evenemang. Välkomna!

Vandalorum

Ett museum där vår tids mest tongivande konst och design visas. Stanna till för att uppleva våra utställningar, njuta av den vällagade maten och upptäcka god design i vår shop. Välkommen!

Bruno Mathsson Center

Bruno Mathsson var även arkitekt vilket bland annat resulterade i de berömda glashusen. Intill parken Apladalen, i centrala Värnamo, finns Bruno Mathsson Center med en utställningshall ritad av Bruno Mathsson själv.

Närmaste flygplats och tågstation

Växjö flygplats ligger ca 50 km bort, och närmaste tågstation i Bor når ni snabbt ca 2 km bort.

Värnamo, mitt i Småland

Vika Strand ligger strax utanför Värnamo som har ett rikt kulturliv, en levande landsbygd, friluftsliv och shopping.  Det finns alltid något att uppleva och göra, och det finns något för alla, stora som små.

Läs gärna mer på Värnamo.se